NetPsych nyhedsbrev d. 8. juli 2013

Email icon Emne: Agurketid

Nyhedsbrev Netpsych nr. 28, årgang 13, 8. juli 2013

Agurketid



Det er agurketid, den tid på året hvor vores vise politiske fædre ferierer og journalisterne ikke har det store at skrive om. Af samme årsag omtales perioden som agurketid, idet man da altid kan komme men en mening om denne grønsags udvikling. Tidligere var det også moderne at beskrive Loch Ness uhyret, men hvorfor ikke skrive om de vigtige ting, man er tilbøjelig til at overse i en travl hverdag. Her er en kort række ganske relevante emner, der oftest forbigås i tavshed i den daglige nyhedsstrøm.

1. Grundlover en over 100 år gammel og både sprog og lovtekst bør revideres omfattende. Et par klare eksempler er grundlovens bestemmelse om, at det er kongen der slår mønt og fører landets udenrigspolitik bør tillempes det moderne demokrati. Slutteligt bør menneskerettighederne skrives ind i grundloven.

2. Paradokset mellem arbejdsløshed på over 100.000 personer der enten hæver dagpenge eller kontanthjælp, samtidig med, at industrien ikke kan få besat stillinger, hvor kvalifikationerne endda er meget beskedne. Samtidig kommer der horder af østarbejdere, der hellere end gerne vil påtage sig de stillinger som de lokale arbejdsløse ikke er interesserede i.

3. Der er konstant underskud på finansernes, stort set alle andre lande fraset Tyskland har motorvejsafgifter. Hvad er problemet med at få en milliard eller flere for danskernes og turisternes brug af motorvejsnettet? Kom ikke med modargumentet om bureaukrati, den østrigske Vignette ordning koster stort set intet i administration.

4. Vores kære broderland Norge har stort set i hele nationens eksistens forsømt at oprette tilstrækkelig uddannelseskapacitet til flere akademiske specialer. De eksporterer i stedet deres studerende til bl.a. Danmark til uddannelse. Hvad er rationalet for at vi danskere skal betale nordmændenes uddannelse?

5. vores forsvar er med de manglende fjendebilleder voldsomt overdimensioneret og luftvåbenets F-16 jagere skal snart skiftet ud grundet alder og nedslidning. Er der nogen saglige argumenter for fortsat at have en operationsklar flåde af kampfly?

6. vores elskede kongehus betaler ikke skat eller moms. Var det ikke på tide at de indstillede sig på det 21.de århundrede også på det område?

7. Det samme forsvar har i de sidst årtier blandet sig i fuldstændigt udanske konflikter på Balkan, i Irak, Libyen og Afghanistan. Er der nogen som helst grund til de udgifter i materiel og danske drenge fraset at please USA?

8. Samme USA har i de sidst år aldeles uden rettergang aflivet over 3.000 mennesker inkl. Flere af deres egne statsborgere ved hjælp af de førerløse fly - dronerne. Ganske vist i afsides egne af div. Muslimske despotier. Der har været mindst dobbelt så mange uskyldige tilfældige civile, der bare har været på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted (og hvor de sørgende efterladte er oplagte hvervemål for de radikale hellige krigere). Ville vi acceptere den samme fremgangsmåde med pulverisering af en dansk bolig blok med samme formål og argument?

9. Vi har de sidste årtier skulle acceptere flere og flere frihedsgrader elimineret i navnet om den hellige krig mod terrorisme. Hovedargumentet har været at de, der havde god samvittighed intet havde at frygte. Det er nu afsløret at USA har overvåget al elektronisk og almindelig postgang og aflyttet centrale mødelokaler blandt vores politiske ledere. Det må da også være helt i orden, hvis vores ledere vitterlig har god samvittighed, har de jo intet at frygte, eller hvad?

10. efter EU har vedtaget de åbne grænser er vi på det nærmeste blevet invaderet af kriminelle østeuropæere. Deres levestandard er i hjemlandet så ussel, at de foretrækker at ernære sig ved kriminalitet her i landet. Det er intet problem, hvis de bliver anholdt, standarden i vore fængsler overstiger fortsat deres hverdag med lysår. Var det ikke en idet at få tilrettet arbejdskraftens (og kriminalitetens) frie bevægelighed?

11. Den renskurede neger, der er præsident i USA i 3½ lange år endnu, havde som sit første mål at få nedlagt Guantánamo basen på Cuba hvor USA i strid med folkeretten fortsat tilbageholder, hvad de selv kalder en blanding af illegale kombattanter og terrorister. Det har ikke engang været mulig at få dem stillet for en nogenlunde uvildig dommer. Hvad med at rykke lidt på valgløfterne inden det bliver nat med Obama?

12. De hørehæmmede får betalt batterikerne til deres høreapparater, mens de svagt synede selv skal betale deres briller. Dem med dårlige tænder skal selv betale for deres tandlæge, mens de der ikke kan se ud af øjnene grundet rynker gratis bliver opereret. Hvor er logikken i sundhedssektoren?

13. Jeg kunne blive ved, men min symfoniske kynisme er ved at nå sit slutstadie. Netop de danske symfoniorkestre bliver sidste punkt. Vi har her i landet 8 – 10 statsfinansierede symfoniorkestre, alt efter hvordan man tæller. Er det nødvendigt? Hvorfor? Er det finere at spille 200år gammel musik på obo med statstilskud fremfor nutidens toner på redekam?



Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage