NetPsych nyhedsbrev d. 22-12-03

Email icon Emne: Selvmord blandt unge

Selvmord blandt unge

Nyhedsbrev Netpsych nr. 52 årgang. 3 dato: 22-12-03








Selvmord blandt unge




Selvmord er for alle parter en ulykkelig afslutning for livet. For personen, da en mulig behandlelig depression eller psykose kunne være blevet behandlet og undgået, og for de pårørende der ofte efterlades med en forfærdelig skyldfølelse. Der er i de senere måneder fokuseret på unges selvmord, hvilket er blevet beskrevet i den her citerede videnskabelige undersøgelse.

Norske forskere gennemgik alle registrerede selvmord blandt Norske unge under 20 år i perioden 1990 til 1992. Et af problemerne er en korrekt registrering af dødsfald. Der var i denne periode 129 dødsfald, der var registreret som selvmord. Ved en nøje gennemgang al alle tilgængelige oplysninger fandtes at flere af disse dødsfald ikke havde nogele sikre markører for selvmord. Dette regnes almindeligvis som: Psykisk sygdom, skilsmisse i familien, kendte stressfaktorer, selvmordsønsker (udtalte) eller afskedsbreve.

Det konkluderedes at flere af dødsfaldene ikke var reelle selvmord, men snarere en ulykkelig udgang på imitation af rollemodeller fra film, fjernsyn eller computerspil. Disse dødsfald skal således klassificeres som ulykker og ikke som selvmord.

Artiklen kan læses på engelse i sin helhed i: Nordic Journal of Psychiatry vol. 57 No. 2 2003 pag. 411-18




Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage