NetPsych nyhedsbrev d. 29. februar 2016

Email icon Emne: Kære sundhedsminister

Nyhedsbrev Netpsych nr. 9, årgang 16, 29. februar 2016

Kære sundhedsminister

Jeg skriver dette åbne brev til vores sundhedsminister, idet jeg som ansvarlig læge bliver frataget den optimale behandling af mine patienter.

Oplægget er enkelt. Alle kontakter til det offentlige behandlingssystem på vore sygehuse og i de etablerede lægelige klinikker bliver nu logget og lagt op på divese hjemmeside hvor patienterne selv og deres behandlere kan følge med i udredning, behandling, ordination og den videre planlægning.

Det vil sige:

De indsatte i landets fængsler og arresthuse har ikke adgang til internettet og deres fængselslæger har heller ikke. Jeg servicerer en del fængsler og vil da grumme gerne kunne yde den optimale lægelige service, men når jeg ikke kan se hvad der er sket ved tidligere indlæggelser, hos deres læger eller i tidligere institutioner er dette med en del forhindringer.

Når man samtidig husker på, at flere kriminelle har et anderledes forhold til sandheden er der rig mulighed for dobbelte undersøgelser, overflødig eller skadelig behandling og manglende udredning.

Jeg har derfor søgt region Syd om adgang til oplysningerne om mine patienter med overstående temmelig indlysende argumentation, men desværre…. Der har ikke være juridisk mulighed for at tillade at jeg får den fulde indsigt i mine patienters sygehistorie.

Konsekvens: tåbelighed i øverste potens. Jeg skal ringe, maile og skrive til hver enkelt afdeling mine indsatte giver oplysninger om at være behandlet på, men kan i sagens natur ikke kontrollere de afdelinger, der har afvist dem eller givet dobbelt udredning.

Kære Sundhedsminister, er der en politisk mulighed for, at du kunne juridisk fortælle dine ansatte i regionerne, at også fængselslægerne kan give deres patienter den bedste behandling?

Med venlig hilsen
Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage