NetPsych nyhedsbrev d. 2. maj 2016

Email icon Emne: Lidt for smart?

Nyhedsbrev Netpsych nr. 17, årgang 16, 2. maj 2016

Lidt for smart?



Det sker, at der kommer en påfaldende stigning i sygelighed, der måske ikke umiddelbart afspejler den reelle sygelighed, men kunne skyldes andre faktorer eksempelvis ”kassetænkning”. Jeg har i det sidste år modtaget påfaldende mange henvendelser fra SU styrelsen om speciallægeerklæringer, idet der er sket en stigning af de studerende, der søger det såkaldte handikaptillæg under studierne. Det er rent faktisk gået fra nul til 2-3 speciallægeerklæringer om måneden.

Nu har jeg ikke det mindste imod at skrive en speciallægeerklæring og ikke mindst at tjene en mønt eller to derpå, men stigningen i psykisk syge, der samtidig er uddannelsessøgende virker da noget påfaldende. Det logiske modspørgsmål til de syge studerende er jo: Når du ikke magter et fritidsjob på 5-6 timer om ugen under studiet, hvordan vil du så klare dig på arbejdsmarkedet efter uddannelsens slut?

De svar jeg modtager er typisk ”uld i mund” og nu har jeg tjekket de faktuelle satserne for hjælp til unge der ikke magter et almindeligt arbejde. Der er følgende muligheder:

1. kontanthjælp, samme niveau for unge under 30 honoreres som den almindelige SU modsvarende 5.941 kr om måneden.
2. SU med handikaptillæg, modsvarende 5.941 + tillæg på 8.449 eller samlet 14.400 kr

Ikke den ringeste betaling for at være psykisk syg og under uddannelse. Ikke at jeg kunne drømme nogen for at spekulere i dette forhold, det vil jo også gå ud over min solide indtjening med udfærdigelsen af speciallægeerklæringerne, sådan vasker den ene hånd den anden.

(Nå ja, jeg fik ikke tilføjet, at de studerende der får børn under uddannelsen får dobbelt SU – en såkaldt win-win situation)

Med bittersød hilsen





Med venlig hilsen
Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych


Kommentarer, kritik, ros og forslag til: nyhedsbrev@netpsych.dk
Tjek altid www.netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.

For at undgå at nyhedsbrevet bliver fanget af dit SPAM filter, tilføj nyhedsbrev@netpsych.dk til dine kontaktpersoner.

Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.


«« Tilbage