NetPsych nyhedsbrev d. 19-01-04

Email icon Emne: Selvmordsforsøg

Selvmordsforsøg

Nyhedsbrev Netpsych nr. 4 årgang. 4 dato: 19-01-04






Selvmord / affekt



Endnu en gang er der med katastrofetyper på en af landets aviser (Jyske Vestkysten) dokumenteret, at unge mennesker, denne gang piger, forsøger selvmord i stor stil. Der har været foretaget en anonym rundspørgen på nogle ungdomsskoler, og det rystende resultat var, at mindst hver 6.te unge kvinde havde forsøgt selvmord.

Jeg vil lige klappe hesten med følgende forbehold.

Undersøgelsen var anonym, dette efterlader mange muligheder for at muntre unge mennesker kan give fejlagtige oplysninger. Det kunne være sjovt at gøre grin med den borgerlige. Rettelig burde en sådan undersøgelse være baseret på grundige interview’s.

For at spørgeskemaet registrerede en hændelse som selvmord, var det kun nødvendigt at sætte t kryds i en rubrik. Et selvmordsforsøg opstår ”aldrig” som følge af en pludselig indskydelse. Der har været lagt planer for hvor ens pårørende er på tidspunktet, så man undgår opdagelse. Der er skrevet afskedsbrev som forklaring, og der har i det hele taget været gjort grundige overvejelser om dødsmåde. Alt for mange affekthandlinger efter skænderi med forældre eller en bortgået kæreste bliver registreret som selvmordsforsøg i stedet for en affekthandling.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage