NetPsych nyhedsbrev d. 16-02-04

Email icon Emne: Pantanis død

Pantanis død

Nyhedsbrev Netpsych nr. 8 årgang. 4 dato: 16-02-04






Pantanis problem




Der er atter død en idrætsmand under omstændigheder, der tydeligt bringer mindelser om en kombination af depression og misbrug. Den italienske cykelrytter Pantani blev i går fundet død på et hotelværelse i Rimini.

Cykelsporten har i de senere år være profileret meget højt med misbrug. Det er som oplæg ganske velkendt, at ekstremt veltrænede unge mænd, kan få problemer med deres mandlige kønshormoner. Der har derfor været flere idrætslæger, der har eksperimenteret med indgift af kønshormeoner, ofte kombineret med de såkaldte anaboske steroider. Anabolika forhandles åbentlyst uden recept i flere sydeuropæiske lande, og har den umidelbare fordel, at virke muskelopbyggende, kort sagt får atleten flere muskler og mere udholdenhed for pengene, når de tager anabolika. Cykelrytterne selv har endvidere fundet ud af, at amfetamin samtidig virker præstationsfremmende i den akutte situation.

Pantani var kendt som piraten, med henvisning til hans forkærlighed for hovedtørklæder og guldringe i ørerne. Har var også kendt for at dope sig, idet han var blevet udelukket fra flere store cykelstævner dels grundet forhøjet hæmatokritværdi (doping med anabolika), dels efter fund af injektionssprøjter på flere hotelværelser. Har har i efteråret angiveligt været indlagt på en italiensk privatklinik med særlig interesse for misbrug og depression. Det på pointeres at både anabolika og amfetamin kan udløse svære depressioner

Han døde under suspekte omstændigheder, var chekket ind på hotel, og blev fundet død med efterladte notater ved sin side (afskedsbrev) og medicin indenfor rækkevidde.






Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych.




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage