NetPsych nyhedsbrev d. 09-08-2004

Email icon Emne: Antabus

Antabus

Nyhedsbrev Netpsych nr. 33 årgang. 4 dato: 09-08-2004






Antabus



Antabus er et medicinsk præparat, der bruges mod alkoholisme. Antabus virker ved at blokere et af de enzymer der nedbryder alkohol, således at nedbrydningen stopper i en mellemfase og i stedet ophobes i organismen som eddikesyre. Hvis man således indtager alkohol, når man er i behandling med antabus, bliver resultatet 10 minutter senere en oplevelse af de værst tænkelige tømmermænd. Svær hovedpine, hjertebanken, kvalme og mavesmerter. Denne tilstand er så alvorlig, at hjertepatienter eller de, der ikke kan forstå alvoren, ikke må modtage antabus.

Antabus doseres almindeligvis med 600-800mg to gange om ugen, men virker ikke på alle. Derfor er der gennem tiderne opstået flere vandrehistorier om tilstande, hvor antabus ikke virker. Det er dog sikkert, at samtidig behandling med visse beroligende mediciner og visse typer antipsykotika, nedsætter effekten af antabus, ligesom midler mod allergi til dels ophæver den. Man må ligeledes ikke indtage syredæmpende medicin idet de positivt ladede ioner forhindrer optagelse af antabus. Til gengæld er det skrøne, at de nye typer mavesårsmedicin blokerer for virkningen af antabus.

Slutteligt må det fremhæves at behandling med antabus ikke kan stå alene i behandlingen af alkoholisme. Præparatet forhindrer med sin ubehagelige effekt ganske vist indtaget af alkohol, men trangen, afhængigheden og lysten til alkohol skal bearbejdes på anden vis.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage