NetPsych nyhedsbrev d. 18-10-2004

Email icon Emne: Gidseltagning

Gidseltagning

Nyhedsbrev Netpsych nr. 43 årgang. 4 dato: 18-10-2004






Dødens kidnappere




Vi ser de samme billeder igen og igen med få variationer. En rædselsslager kidnappet vesterlænding, ofte en aldeles ligegyldig og uskyldig vesterlænding er udstillet et sted i den muslimske heksekedel. Offeret er oftest uvasket og slet soigneret, iklædt en orange overtræksdragt og sidder ned foran en gruppe på 4 – 5 bortførere, der alle bærer en Kalashnikov, AK-47 eller anden halvautomatisk våben. Bortførerne holder stolt truende deres skydere foran sig i halvprofil ubevidste om den tydelige Freudianske vinkel, som erstatning for deres vaklende manddom. Fingeren hviler på aftrækkeren. De har næsten aldrig mod eller format til at vise sig frem på genkendelig vis, men er oftest maskerede, mens de poserer. Den ene af dem, oftest ham i midten læser en lang erklæring op for kameraet med krav om dette eller hint, ellers vil offeret blive henrettet. På væggen bag dem er der ofte en fane, billede eller plakat med muslimske symboler.

Opstillingen er afsky vækkende på ethvert humanistisk indstillet menneske, at kidnappe en tilfældig forbipasserende for at få sine krav igennem mod ikke at ville dræbe offeret er fejt og æreløst, men alligevel. Hvis man har en dagsorden som man brændende ønsker gennemført, vil en galning muligvis benytte de magtmidler, der er fornødne. Ingen kan stille sig op mod den Vestlige krigsmaskine i åben kamp. Ingen partisanhær eller guerillagruppe kan matche laserstyrede missiler, smarte bomber, GPS-navigerede Tomahawk-krydsermissiler, Apache kamphelikoptere eller moderne kampvogne. Valget bliver mellem åben kamp hvor oddsene er så ulige, at udfaldet er givet på forhånd, eller noget andet. Dette ”noget andet” er aktuelt de mange bortførelser, de er modbydelige, tilfældige, forfærdende og - effektive.

Vi må erkende, at vi vesterlændinge ikke er velkomne på militært besøg i den muslimske del af verden. Vi så det i Sudan, Afghanistan og aktuelt i Irak. Netop situationen i Irak er forlæg for dette nyhedsbrev. Dagligt hører vi om bortførelser, bombeangreb og andre voldelige konfrontationer mellem besættelsesstyrkerne og den stadigt voksende modstand mod vores tilstedeværelse, med de skræmte civile, klemte fra alle sider, som hjælpeløse gidsler. Hvis der fandtes en løsning ville denne for længst være indarbejdet. Indtil der er etableret en effektiv marionetregering og den ”Vestlige Koalition” kan trække sig ud af landet med sikkerhed for stabil olieforsyning og æren i behold, vil vi se disse situationer igen og igen.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage