NetPsych nyhedsbrev d. 08-11-2004

Email icon Emne: Katastrofe i Kolding

Katastrofe i Kolding

Nyhedsbrev Netpsych nr. 46 årgang. 4 dato: 08-11-2004






Katastrofe i Kolding




Den sidste uge har været turbulent med en voldsom eksplosionsulykke i Kolding. Jeg bor tilfældigvis 8 kilometer fra eksplosionsstedets epicentrer i Seest. Begivenhederne startede først på eftermiddagen d. 2.de november. Allerede på vejen hjem fra arbejde kunne jeg fornemme en større katastrofe under opsejling, advarslerne kom i radioen og der var konstant udrykningskøretøjer, der hylede sig ved til arnestedet. Det var hele eftermiddagen meget tydeligt med fyrværkeri, nærmest som en almindelig voldsom nytårsaften. Da mørket faldt på kunne vi ligeledes se raketterne i det fjerne. Jeg var tilfældigvis ude i vores have at betragte synet sammen med min familie da hele fabrikken sprang i luftet kl. 17.45. Der kom en ildsøjle der gik adskillige hundrede meter op i luften og himlen blev atter helt lys. Jeg nåede at tænke på at advare min familie mod trykbølgen, der kom ca. 20 sekunder senere. På 10 kilometers afstand kunne vi mærke det som et kraftigt vindstød, og eksplosionens lydbølge var Dantes Inferno værdig.

Aftenen og natten igennem fortsatte de store eksplosioner med skiftende lyseffekter. Den følgende dag var der fortsat lyde som "pop-corn" Politiet og redningskorpset havde med skam at melde ikke styr på en skid, men hvem kan på den anden side styre en kontrolleret afbrænding af 2.000 – 3.000 tons krudt? Vores kvarter flød med tilsodede papkasser, vi lå ligeledes i vindretningen. Jeg har gemt et stykke sværtet pap med den manende tekst "Handle with care - no smoking or open fire"

Jeg vil her henlede opmærksomheden på to artikler fra vores artikelsamling: Først artiklen om sorg og krise: http://www.netpsych.dk/artikler.asp?vis=artikel&artikelid=101&side=1 , herefter Artiklen om PTSD: http://www.netpsych.dk/artikler.asp?vis=artikel&artikelid=66&side=1

Hvis nogen af nyhedsbrevets læsere har bare et meget perifert kendskab til nogle af de ramte familier, vil jeg gerne opfordre til at kontakte dem. Selv henvendelse fra meget gamle venner og bekendte kan få tankerne på andre baner og mildne kriseforløbet.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage