NetPsych nyhedsbrev d. 01-08-2005

Email icon Emne: Social arv ver.2

Social arv ver.2

Nyhedsbrev Netpsych nr. 31 årgang. 5 dato: 01-08-2005






Sociale arv –reaktion




Sidste uges nyhedsbrev gav anledning til mange kommentarer fra læsernes side, og jeg vil gerne denne uge komme med mine reaktioner herpå.

Først, jeg understregede, at jeg ikke er noget unikum, og det var mine personlige og private holdninger jeg gav udtryk for.

…hvordan og på hvilken måde ville du da mene at man hjalp børn der har forældre med en blakket fortid?

Jeg ved det ikke, selvfølgelig får både kriminelle og ekskriminelle børn og der er vel et behov for særlig opmærksomhed på disse familier. Dilemmaet må være at tilbyde støtte og vejledning på så diskret og taktfuld måde, at det ikke opleves som snageri eller utidig indblanding.

…heldigvis kan jeg med fordel søge støtte hos en god psykoterapeut eller coach. Det er en betingelse at jeg er kritisk og ikke tager en som jeg ikke synes om, det kan være en stor støtte at få den hjælp en seriøs terapeut kan og vil give uden at tage ansvaret fra mig.

Jeg er enig i dine betragtninger.

…Nu har du i al din visdom stigmatiseret vore tykke medborgere som personer, der ikke har styr på tilværelsen. Du har stigmatiseret dem ene og alene ud fra deres udseende. Skulle du så ikke også tilråde at man undgår at have en mørk hudfarve? At man undgår at være rødhåret? Osv.?

Nej det er ikke korrekt, jeg går ikke efter udseendet i denne sammenhæng, jeg går efter det helbredsskadelige i fedme: Øget risiko for sukkersyge, slidgigt, hjerte- og kar sygdomme, øget risiko for cancer.

Har d u overvejet hvilke fordomme du signalerer i din holdning, din stil g din udtryksmåde ..????

Ja og jeg er udmærket klar over, at det kan virke voldsomt, internettet er et amputeret kommunikationsredskab helt uden mulighed for at bløde kontante udsagn op med et smil eller en venlig tone, jeg arbejder på mit problem men heller ikke jeg er perfekt.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage