NetPsych nyhedsbrev d. 06-03-2006

Email icon Emne: Kastration og lightergas

Kastration og lightergas

Nyhedsbrev Netpsych nr. 10 årgang. 6 dato: 06-03-2006







Kastration og lightergas




Der har i den forløbne uge været ganske væsentlig ammunition fra dagspressen til denne uges nyhedsbrev. Adskillige potentielle emner har været bragt frem, men jeg har valgt at fokusere på de to, der er nævnt i overskriften.

Kastration af de sex-kriminelle er pludseligt bragt i fokus. Det er ”naturligvis” det yderste højre i folketinget, der her i de sene efterdønninger af karikatursagen mangler endnu en god sat at føre sig frem på, og derfor vil kastrere de sex-kriminelle. De har der en række meget åbenlyse problemer, idet de ikke har defineret hvilken sex forbrydelse, der kandiderer til kastrering. Er det alle inkl. den uskyldige flirt, der bliver misforstået og udskreget som sex-cikane eller hvor starter de sager, der skal udløse en kastration. Sammenligningen af denne primitive straffemetode til de religiøse subkulturer, dette parti bekæmper så inderligt, ligger også snublende nær. Endvidere er der ganske enkelt ingen læger, der vil stille op til den slags middelalderlige afstraffelsesmetoder, der lugter lidt kraftigt af religiøs fundamentalisme. Alle læger er forpligtet til at yde deres yderste for deres patienters ve og vel, og tvangs kastrering kan aldrig nogensinde komme på banen i et seriøst læge/patient forhold. Det strider ganske enkelt mod alle de vedtagne konventioner og etiske forpligtigelser en læge skal respektere. I samme sammenhæng har de muslimske kolleger, der mere eller mindre tvungent deltaget i sharia lovgivningens rituelle tortur af forbrydere et gigantisk etisk problem, De kan ganske enkelt ikke deltage i amputation af lemmer ved tyveri, piskning for minimale forbrydelser eller henrettelser, uden at forsynde mod de vedtagne konventioner. Slutteligt har de amerikanske narkoselæger endeligt vist profil i de fortsatte henrettelser i USA. De ville ganske enkelt ikke deltage og konfirmere, at forbryderne fik en ”smertefri” død. Det er ekstremt ulækkert af diverse totalitære og ”demokratiske” regimer, at de vil bringe os, der har viet vores liv til helbredelse, trøst, lindring og støtte til at medvirke til legemsskamfering, tortur og henrettelse. Tillad mig at en enkelt finke hopper af panden med et: fy for satan.


I den sammenhæng kan jeg vel komme med et citat: Djævelens største bedrift var, da han overbeviste os om, at han ikke eksisterede. (anonym)



Noget mere fredeligt er lightergassen, Det er en misbrugsmodel, der har haft mediernes bevågenhed. Det er desværre ikke mere ualmindeligt at danske teenagere køber en flaske gas og ødelægger deres hjerne med den. Deres almindelige argumenter er at alt skal prøver, det er en billig rus, og den har den fordel, at den kun varer kort, og derfor vanskelig opdages af forældrene. Det er en uomtvistelig kendsgerning, at lightergassen er et rent naturprodukt, (der fik de alternative behandlere den ;) ) idet den oftest består af en blanding af butan og propan. Gassen er højeksplosiv, og der er allerede flere eksempler på at ungdomsværelser er raseret af en eksplosion, når en misbruger ville krydre rusen fra gassen med en cigaret. Gassen opløser direkte hjernevævet og efterlader efter ganske få trips misbrugeren med en uoprettelig hjerneskade og med resten af livet forkrøblet. Desværre vil ungdommen aldrig lytte til erfaringen, men selv gøre sine erfaringer. Jeg håber blot på at disse erfaringer bliver korte, inden for meget nerve væv er destrueret.


Jeg prøver med et nyt citat: Erfaring er den kam du får, når du er blevet skaldet. (anonym)

Med et ønske om en god uge. Jeg skal til et forskermøde i Prag i slutningen af ugen og garanterer ikke for et gennemarbejdet nyhedsbrev i næste uge.







Venlig hilsen


Erik Kjærsgaard - speciallæge / Netpsych




Kommentarer, kritik, ros og forslag til: E-mail: erik@netpsych.dk

NB tjek altid: Netpsych.dk for de seneste nyheder indenfor psykologi og psykiatri.


Ønsker du ikke længere at modtage NetPsych.dk's nyhedsbrev, kan du afmelde dig her: Netpsychs nyhedsbrev.






«« Tilbage