NetPsych nyhedsbrev d. 12-06-2006

Email icon Emne: Retspsykiatri

Retspsykiatri

Retspsykiatri




I den forløbne uge har der (igen - igen) været fokus på et mærkeligt drab, der åbenlyst har været begået af en sindslidende. En englænder fik den sørgelige skæbne at blive stukket ihjel af en åbenlys psykotisk person, der eftersøgte en cigaret.

Den politiske reaktion har været forudsigelig og beklageligvis direkte dum. Politikerne tror, at et totalt forbud mod at bære kniv, vil kunne kurere problemet. Desværre er politikerne og vores befolkning et offer for de selv samme politikeres dagsorden. Der er de sidste mange år nedlagt sengeplads efter sengeplads. Det er ikke længere muligt at tilbyde de lange stabiliserende indlæggelser, og kun de oplagte svære psykotiske tilfælde kan der nu behandles i sengepsykiatrien. Det tydelige og åbenlyse resultat er, at de psykotiske er overladt til distriktspsykiatrien, der almindeligvis er for dårligt bemandet med for dårligt uddannet personale og med for dårlig kontakt til patienterne.

Statistikken taler sit tydelige sprog. Der har de sidste mange år været en eksponentiel stigning i de sindslidende der får særforanstaltninger efter begået kriminalitet. Stigningen er nu oppe på 10 % om året og tidspunktet til, hvornår de psykiatriske afdelinger er overbelagt med psykotiske på surrogat varetægt, anbringelsesdom eller behandlingsdom er desværre snublende nær.

Jeg lader atter kynismen og sarkasmen lyne og modanklager de selv samme politikere, jeg har været med til at vælge. I kan ikke skære tilbud væk, uden der kommer en reaktion, alt hvad man gør vil ultimativt få en konsekvens. I har der sidste ca. 30 år nedlagt over 4.000 sengepladser i psykiatrien. I har sået vind, og nu høster i storm. Det har i kun jer selv at takke for. Prøv at bortforklare den ved næste valg.



«« Tilbage