NetPsychs Brevkasse

Email icon Voldsmand på 8 år
I min søns klasse (2. klasse) er der en dreng, som er meget agressiv overfor de andre børn. Han slår og sparker, og altid uden at advare først. Han viser ingen forståelse for, at det gør ondt på andre, når han slår og det har så resulteret i, at de andre drenge ikke vil lege med ham, hvis de er flere, der planlægger at lege sammen. Der er ingen problemer, hvis man har ham på tomandshånd.
Han har ingen respekt for voksne og er ligeglad med om de skælder ud eller sender ham op til inspektøren.
Han udviser rasictiske tilbøjeligheder og vil hellere sidde alene i klasseværelset end være med i gymnastik, hvis det betyder, at han skal røre ved en bold, som flygtningebørnene også har rørt ved!
Sidste efterår blev han udelukket fra udendørs fodbold, fordi han efter træning, sparkede en yngre dreng ned bagfra, som han havde diskuteret med. Han angrede ikke, og var ikke ked af at få skæld ud af trænerne, som børnene ellers normalt har megen respekt for. Og da han ikke ville undskylde sin opførsel, blev trænerne af hensyn til de andre børn, nødt til at bortvise ham resten af sæsonen. Han er en meget dygtig fodboldspiller.

Jeg har drøftet disse problemstillinger med en veninde/kollega, som er socialrådgiver, og hun vil meget gerne at jeg indberetter sagen til hende. Hun har kontaktet skolen, som bekræfter drengens opførsel, men skolen siger, at de har iværksat en handlingsplan i samarbejde med forældrene omkring de rent faglige ting. I følge min søn, ja jeg ved godt, at han kun er 8 år, har drengen dog ingen problemer med det faglige i skolen. Og netop derfor mener socialrådgiveren, at der bør i værksættes en mere tilbundsgående undersøgelse.
Skoleinspektøren har udtalt, at der må være "noget galt i hovedet" på drengen.
Jeg vil være meget ked af at indberette familien, som vi er en del sammen med qua min mands arbejde, men hvis ovenstående fortælling kan "indikere", at der er noget galt med drengen, har jeg knapt så mange betænkeligheder. Som offentlig ansat har man jo en skærpet underretningspligt. Det skal siges, at familien har et barn mere, som der aldrig er problemer med.
Svar (23 apr 2002)
Du beskriver ganske kontant en dreng, der må have store interpersonelle vanskeligheder. Ud fra dine beskrivelser vil jeg anbefale at du effektuerer din skærpede anmeldelsespligt. Du anmelder jo ikke for at skade drengen, men som et forsøg på at afhjælpe en situation der tydeligvis er kørt af sporet.

Med venlig hilsen

Erik Kjærsgaard


«« Tilbage